8 λόγοι για να επιλέξετε το WooCommerce για το eshop σας

Το WooCommerce είναι ένα από τα πιο δημοφιλή plugins ηλεκτρονικού εμπορίου για το WordPress καθώς έχει γίνει download πάνω από 3,2 εκατομμύρια φορές. Αυτό το άρθρο θα παρουσιάσει τα βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του WooCommerce και θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν αποτελεί την κατάλληλη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου για εσάς.

 

1. Φιλικό προς το χρήστη αλλά και τον επισκέπτη

Η εγκατάσταση και παραμετροποίηση του WooCommerce, αλλά και η διαχείριση των προϊόντων, πελατών και παραγγελιών είναι πολύ απλές διαδικασίες για οποιοδήποτε με ελάχιστη εμπειρία χρήσης υπολογιστών. Πολύ βασικό ρόλο σε αυτό παίζει και το γεγονός ότι το WooCommerce είναι ένα WordPress plugin, δηλαδή της πλατφόρμας που υποστηρίζει σχεδόν το 30% όλων των websites.

Η ευκολία αυτή επεκτείνεται και κατά τη χρήση του e-shop από τον επισκέπτη/ πελάτη καθώς συμβάλει στη σωστή εμπειρία του χρήστη. Η προβολή προϊόντων, η ξεκάθαρη διαδικασία προσθήκης τους στο καλάθι αλλά και η ομαλή ολοκλήρωση της παραγγελίας βοηθούν σε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων.

 

2. Επαγγελματική λύση

Παρά το γεγονός ότι το WooCommerce είναι μια δωρεάν και φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα, δε σημαίνει – σε καμία περίπτωση – ότι δεν είναι μια πλήρης και απολύτως επαγγελματική λύση ηλεκτρονικού εμπορίου. Ενσωματωμένα στη πλατφόρμα μπορείτε να βρείτε εργαλεία για αναλυτική παρακολούθηση και διαχείριση των παραγγελιών αλλά και των ίδιων των πελατών. Παράλληλα, χαρακτηριστικά των προϊόντων, όπως τιμές, εκπτώσεις, απόθεμα ανά κωδικό αλλά και γενικές επιλογές, όπως τρόποι πληρωμής, αποστολής, εκπτωτικά κουπόνια και πολλά άλλα, είναι διαθέσιμα εξαρχής. Από εκεί και πέρα το WooCommerce είναι πλήρως επεκτάσιμο και ικανό να καλύψει ακόμα μεγαλύτερες και πιο πολύπλοκες ανάγκες.

 

3. Μεγάλη ευελιξία

Πολλές φορές όταν κάποιος ακούει τη λέξη e-shop το πρώτο πράγμα που του έρχεται στο μυαλό είναι η πώληση τυποποιημένων προϊόντων όπως π.χ. t-shirts. Στην πραγματικότητα όμως όλα τα e-shops δεν είναι ίδια. Ένας επαγγελματίας μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα e-shop για να πουλήσει μια πολύ μεγάλη γκάμα – φυσικών και μη – προϊόντων όπως για παράδειγμα συνδρομές, δυνατότητα για download ψηφιακών αρχείων (φωτογραφίες, βιβλία, μουσική κλπ), online μαθήματα και πολλά περισσότερα. Το WooCommerce σας δίνει την ευελιξία που χρειάζεται για να ορίσετε τα προϊόντα σας και τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς να πρέπει απαραίτητα να γνωρίζετε τις τεχνικές λεπτομέρειες για το πως επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο.

 

4. Επεκτασιμότητα

Για να κατασκευαστεί ένα πλήρως λειτουργικό e-shop με χρήση του WooCommerce απαιτείται η εγκατάστασή και παραμετροποίηση του σχετικού plugin. Από εκεί και πέρα, καθώς μεγαλώνουν οι ανάγκες του e-shop σας, το ίδιο το WooCommerce δίνει τη δυνατότητα να αυξήσετε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του, απλώς προσθέτοντας τα σχετικά extensions και plugins. Οι επεκτάσεις αυτές μπορεί να αφορούν τη διαχείριση του καταστήματος σας, εναλλακτικούς τρόπους προβολής των προϊόντων σας, σύστημα ανταμοιβής πόντων για τους πελάτες σας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστείτε. Παράλληλα, ακόμα και αν χρειάζεστε μια λειτουργία απολύτως εξειδικευμένη για το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα, η οποία δεν υπάρχει σε κάποιο έτοιμο plugin, μπορεί να κατασκευαστεί για το δικό σας WooCommerce e-shop.

 

5. Συνεργασία με WordPress

Το WordPress είναι αδιαμφισβήτητα το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο CMS στον κόσμο, και καθώς το WooCommerce είναι plugin του, εγγυάται την άψογη συνεργασία με αυτό. Αυτό, εκτός από την οικειότητα και την ευκολία που μπορεί να προσφέρει τόσο σε επίπεδο διαχειριστή όσο και επισκέπτη, σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε μαζί με το ηλεκτρονικό σας κατάστημα τον πιο διαδεδομένο και έναν από τους πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς blogging. Έτσι τα άρθρα που θα πρέπει να δημιουργήσετε για να ενισχύσετε την παρουσία του e-shop σας, θα είναι χάρη στο WordPress βελτιστοποιημένα για τις μηχανές αναζήτησης (SEO) και ενσωματωμένα με αυτό, με τον πιο “φυσικό” τρόπο.

 

6. Εμφάνιση

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για ένα e-shop είναι το να καταφέρει να προβάλει σωστά και αποτελεσματικά τα προϊόντα του ώστε να οδηγήσει τον επισκέπτη στο να ολοκληρώσει την παραγγελία του. Το WooCommerce σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μέσα από μια πολύ μεγάλη ποικιλία από themes τα οποία μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε όπως είναι, είτε να τα προσαρμόσετε πλήρως στις απαιτήσεις σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να πετύχετε ακριβώς το επιθυμητό αποτέλεσμα, τόσο από πλευράς αισθητικής όσο και από πλευράς λειτουργικότητας (πλοήγηση, προβολή προϊόντων, τρόπος ολοκλήρωσης παραγγελίας κλπ)

 

7. Επειδή εξελίσσεται και βελτιώνεται διαρκώς

Όπως κάθε αξιόπιστο open source project, έτσι και το WooCommerce, δεν αναπτύσσεται απλώς από μια ομάδα ανθρώπων αλλά διαμορφώνεται από χιλιάδες διαφορετικούς χρήστες με διαφορετικές επιρροές. Το WooCommerce εξελίσσεται, επιλύει τα όποια προβλήματά του και γενικά βελτιώνεται μέσα από τις τακτικές αναβαθμίσεις του.

 

8. Γιατί το χρησιμοποιούν τόσοι πολλοί

Χωρίς να σημαίνει πως πρέπει τυφλά να ακολουθείτε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι, το γεγονός ότι το WooCommerce χρησιμοποιείται από τόσο πολλούς ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών καταστημάτων αλλά και πελάτες έχει δύο άμεσες συνέπειες: α) το μέγεθος της βάσης χρηστών και πελατών του αποδεικνύει την ποιότητά του και β) θα ανήκετε σε μία κοινότητα χρηστών η οποία είναι σε θέση να “υποστηρίξει” πολύ μεγάλο μέρος από προβλήματα ή απορίες που ενδεχομένως να προκύψουν.

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ: